Italiensk kaffekultur

Kaffe blev introduceret i 1500-tallet og har udviklet sin egen kultur i Italien.

Lige her vil vi fortælle dig hvordan du kan passe lige ind på hvilken som helst italiensk kaffebar – med 4 simple trin.

Det er vigtig at notere at i Italien så findes der bestemte kaffer som drikkes på bestemte tidspunkter. En cappuccino til morgenmaden, en kaffe macchiato – eller to – som en eftermiddags pick-up og espresso efter middagen – det er normalt således kaffe rutinerne ser ud. Husk også at en latte ikke er en latte som vi kender den herhjemme. Bestiller du nemlig en latte, så modtager du et glas mælk (hvilket er nøjagtigt hvad du bestilte).

De 4 italienske kaffetrin

Bliv klogere på italiens kaffekultur på disse 4 trin:

Kaffetrin 1: Morgenen begynder med morgenmad, der består af et wienerbrød parret med en lækker mælkeagtig kaffe, altså enten en Cappuccino. Denne drik er lavet af espresso, dampet og skummet mælk eller en Kaffe latte. Espresso med mere dampet mælk og mindre skummet mælk eller en Latte macchiato, som er dampet mælk “markeret” med en stænk espresso.

Kaffetrin 2: Italienere drikker ofte kaffe på alle tider af døgnet, samt efter aftensmaden. Hertil drikker de som regel en simpel espresso.

Kaffetrin 3: Italienerne er gode til at finde på kaffe og det er faktisk dem som har skabt disse lækre kaffedrinks. 

  • Kaffe macchiato: Til den blødere side af kaffen kan du nyde denne espresso “markeret” med en stænk skummende mælk.
  • Kaffe corretto: Denne drink indeholder espresso med en stænk alkohol, såsom grappa eller sambuca.
  • Kaffe americano: Efter at have prøvet filterkaffe i USA besluttede italienerne at tilbyde turister en smag af hjemmet. Nemlig espresso fortyndet med masser af varmt vand.
  • Kaffe lungo: Denne “lange kaffe” består af espresso med en stænk varmt vand, men er stærkere end americano.

Kaffetrin 4: Hver af Italiens 20 regioner kan prale af sin egen unikke kaffekultur. Espresso kan findes alle steder, men der er mange regionale vendinger til kaffe.

I den nordlige Le Marche kan du nyde en kaffe anisette til en anis-aromatiseret espresso; på det sydlige Sicilien, prøv en kaffe d’un parrinu, en arabisk-inspireret kaffe, der er smagfuldt med nellike, kanel og kakao.

Kaffe i Danmark

Danskerne er nogle af mennesker i verden som drikker allermest kaffe. Faktisk er vi det 3. mest kaffe konsumerende land på planeten.

I de danske hjem skal du godt nok lede længe hvis du vil finde et uden en kaffemaskine og det er fordi vi både kan lide at drikke kaffe om morgenen, til middag og til aften.

Derudover er det også utroligt populært at købe kaffe på internettet (se eksempelvis et kaffeoverblik på Goodcoffee), samt at gå på cafe med andre mennesker og drikke kaffe, snakke og skabe gode relationer.

Kaffe i virksomhederne er også noget af det mest udbredte. Det er faktisk her danskerne konsumerer allermest kaffe overhovedet, da næsten alle virksomheder har uanede mængder og kaffe til fri afbenyttelse. Dette er faktisk slet ikke en tosset ide, idet at virksomheders medarbejdere arbejder endnu mere effektivt når de er tanket op på kaffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *