Skab tid til den italienske kvalitet

Hverdagen er travl, børnene skal hentes og arbejdet kalder. Oveni det skal der både handles ind til aftensmaden og bruges timer i køkkenet på kokkereringen. Af den grund kan de fleste indimellem fristes til at springe over, hvor gærdet er lavest og enten lave det nemmeste og hurtigste fra køleskabet eller købe færdig mad ude fra. Går du op i madlavning og synes, det er allermest lækkert med hjemmelavet mad, så kan den hurtige løsning føles ærgerlig. Her kommer derfor et par gode råd til, hvordan du kan skabe tid i køkkenet til alle de saucer, lasagner og simrende italienske gryderetter, som du drømmer om. 

Spring indkøbene over 

Der findes flere steder, hvor der er tid at spare, når det kommer til madlavning. Et af de steder er indkøbene. Nogle medbringer den meter lange indkøbsseddel til støtte, mens andre improviserer på stedet – uanset hvad så kan man ofte ende med at bruge længere tid ved køledisken, end man havde regnet med eller håbet på. Heldigvis er der mulighed for at gøre alt dette blot en smule nemmere, nemlig med en måltidskasse. Med en måltidskasse sparer du en masse timer i supermarkedet og får i stedet leveret, alt det du skal bruge til et lækkert måltid. Du vælger selv hvilken måltidskasse, der passer bedst til dig og kan da blot se frem til at modtage alle de nødvendige råvarer til et velsmagende aftensmåltid. Der findes et bredt udvalg af måltidskasser af forskellige slags, og det kan være svært at finde vej i denne jungle af muligheder. Kig i stedet med her og skab overblik over måltidskasser, så du kan finde den type, der falder bedst i din og familiens smag. 

Lav en madplan 

Går du i løbet af ugen og drømmer om en cremet risotto, en sprød hjemmelavet pizza eller den der spaghetti carbonara med masser af parmesan på toppen? Ofte er det ikke idéer eller ønsker til aftensmaden, som man løber tør for, men i stedet tiden til at lave det hele. Andre gange er det netop, når man endelig står i supermarkedet, at hjernen glemmer alle de gode idéer, den ellers gemte på. Det kan derfor være en god idé at skrive idéerne ned, når de melder sig og i stedet lave en madplan. Dermed kan du være sikker på at få alle de gode idéer med i løbet af ugen og samtidig undgå at stå i supermarkedet og skulle finde på retterne på stedet, da det stjæler både tid og energi. Forsøg desuden at tilpasse måltiderne efter hvilke dage, der regnes med at være travle. Ved du altså, at du på onsdag i næste uge kommer ekstra sent hjem og derfor har minimal tid til madlavningen? Så kan du med fordel planlægge et af de hurtigere og måske nemmere måltider til netop denne dag. Dermed kan de ekstra travle dage kommes en tand i forkøbet, så de ikke får slået tidsplanen og aftensmaden helt ud af kurs.